magnify
Home Családi napközi könyvelés

Családi napközi könyvelés

Családi napközik könyvelése, nem ördöngősség, de egy nonprofit szervezetekre, vagy gazdasági társaságokra szakosodott könyvelő a Számviteli, vagy Civil törvényt ismeri, eszébe sem jut, hogy a MÁK előírásai a számlarend tovább bontását írják elő.

Alkalmazottak kötelező foglalkoztatása is örök vita tárgya az Államkincstár és gazdasági társaságok munkavállalóinak bejelentéséhez szokott könyvelők között.

Amikor egy könyvelő elvállalja az első Családi napközi könyvelését, kis idő múlva rájön, hogy egy új szakmát kell megtanulnia, mert a CSANA könyvelés nem csak a könyvelésről szól.

Három választása van:

-          Elvégzi a számviteli feladatokat, mintha „sima” nonprofit szervezetet könyvelne. (talán tudomása sincs róla, hogy nem az előírások szerint vezeti a főkönyvet)

-          Miután rájött, hogy milyen további ismeretekre, folyamatos tanulásra van szüksége, hogy naprakész legyen a CSANÁ-kat érintő törvényi változások követéséhez, felelősen dönt, és  nem vállalja a könyvelői feladatokat.

-          Azt mondja, könyveljünk legalább 10 CSANÁ-t, gyűjtsük a tapasztalatokat, Családi napközi vezetők segítségével, együtt lehet azt jól csinálni.

Mi, ezt az utat választottuk. CSANÁ-ink MÁK és Kormányhivatali ellenőrzésén, számviteli hibát, hiányosságot nem tártak fel. Reményeink szerint, ez továbbra is így marad.

Ügyfeleink az egész ország területéről ránk találtak. Budapest környéki CSANÁ-sok, személyesen szokták behozni a bizonylataikat 1-3 havonként.

Postán is küldenek ügyfeleink számlákat.

Alkalmazottak ki-, bejelentését, kilépéskor kiadandó igazolásokat interneten szoktuk elküldeni, ügyfeleink kinyomtatják, és mint munkáltatók aláírják, kiadják a papírokat.

Tanácsadásunk irodánkban ingyenes. Telefonon, késő estig elérhetőek vagyunk. E-mail-on érkező kérdésekre, két napos válaszadási határidőt szoktunk kérni, de az esetek nagy részében,  1 napon belül  válaszolunk. Skype-on, előre megbeszélt időpontban tudunk beszélni.

Referencia oldalunkon, találsz néhány CSANÁ-st, aki vállalta, hogy megosztja könyvelőirodánkkal kapcsolatos tapasztalataid az új érdeklődőkkel.

Téged is szívesen látunk csapatunkban.